Begijnhof

Begijnhof

Na de Eerste Wereldoorlog 1914-1918 werd het Begijnhof heropgebouwd, maar de laatste Begijnen keerden niet meer terug. Het Begijnhof kreeg een sociale rol als rusthuis.
In 1990 werd Het Begijnhof eigendom van de vzw De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap uit Poperinge. Sindsdien biedt Het Begijnhof huisvesting aan twintig volwassen mannen en vrouwen met verstandelijke handicap. Een frisse hedendaagse functie in de lijn van de eeuwenoude bestemming.

We zien in het Begijnhofstraatje ook enkele handgeschilderde geglazuurde tegels in Delftse kleuren. Gedurende WO I zamelde Nederland geld in voor de wederopbouw van verwoeste gewesten in België. Met dit geld bouwde de vzw 'Steun aan België' huizen voor oorlogsweduwen, werden bouwleningen gegeven, kapelletjes gebouwd,

Het begijnhofplein, de kapel, de winkel en de tentoonstellingsruimte zijn van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk voor het publiek.

Het Huis van Juffrouw Sybille is een winkeltje van souvenirs, snuisterijen en kunstwerkjes, gemaakt door de bewoners van Het Begijnhof. Open elke werkdag van 11u. tot 12u. en van 14u. tot 17u.

Date

01 januari 2016

Tags

Omgeving

Contactgegevens

Monica Goemaere

Cardijnlaan 1B
8600 Diksmuide
België

Gsm  +32 478 68 28 68

monica@esenkasteelhoeve.be

Meer info of vragen?

Gelieve uw naam in te vullen.

Gelieve uw emailadres in te vullen.

Gelieve een bericht in te vullen.

Bent u tevreden?